Bezoek aan het bijbelse hartland

"This is Jerusalem, which I have set in the center of the nations, with countries all around her."
Ezk 5:5

Zo wat een vooruitzicht! 12 april vertrek ik voor 8 dagen naar het hart van de wereld. Een bijzondere reis en deze keer ook speciaal om 'alleen' te mogen doen.

In de laaste maanden van mijn vaders leven hebben we samen een aantal keer gesproken over Israël. Ik vertelde over de reizen die ik met Jedidja had gemaakt. Hij zei: "jongen wat zou ik ook graag eens door het land willen reizen en misschien kunnen we dit wel samen doen!" Maar helaas hebben we daar de tijd niet meer voor gekregen. Ik heb er veel over na gedacht, hoe bijzonder het zou zijn om als vader en zoon samen het beloofde land te mogen bezoeken. Misschien is deze reis daarom ook wel symbolisch, een avontuur samen met "Vader". 

8 dagen ga ik apart zetten voor ontmoeting, diepgang en ontdekking waarbij ik een aantal plaatsen in Israël ga bezoeken. 

Judea en Samaria hebben een bijzonder indruk op ons achtergelaten en het verlangen is om tijd vrij te maken en deze gebieden nogmaals te bezoeken. Nou moet ik eerlijk zijn dat 8 dagen (min 2 reisdagen) een beperkte tijd is en daarom heb ik vooraf al een planning gemaakt met de dingen die ik graag zou willen doen

Ik verblijf de eerste 2 dagen in de nederzetting Na'ale waar ik een kamer kan huren bij Karin en Jaier. Jaier geeft leiding aan het studiehuis Reshiet en is met zijn gezin naar Israël geëmigreerd. Bij Reshiet hebben wij (Jedidja en ik) een cursus bijbels Hebreeuwse gevolgd en het lijkt me leuk om hun te bezoeken. Vanuit Na'ale kan ik met eigen vervoer het gebied verkennen en heb ik een afspraak met David Ha'ivri in Kfar Tapu'ah.

Sinds vorig jaar heb ik een aantal keer contact gehad met David Ha'ivri, hij is een Israëlische kolonist en politiek activist. Als een woordvoerder voor het Regionale bestuur van Shomron is hij actief in communicatie met internationale media en overheidsinstanties. Het lijkt me super tof om een dag met hem op pad te gaan en een kijkje te nemen in het leven van de 'kolonisten'. 

Vervolgens zal ik mijn reis voortzetten richting Jeruzalem. Daar heb ik een afspraak met Koen Janusch waar we al eerder mee op pad zijn geweest. Koen woont al meer dan 27 jaar in Jeruzalem. Heeft zijn werk onder mensen in de stad en komt zowel bij Jood als Arabier over de vloer.  Dit jaar ga ik nog weer een keer mee de oude stad in. Daarna hebben we nog een dag gepland om Beit-el en Shilo te bezoeken. Afgelopen jaar hebben we Judah mogen opdragen in Shilo, en het verlang is om nog weer eens terug te gaan naar deze bijzondere plaats.

Ik heb er veel zin in in en kijk uit wat God op mijn pad gaat brengen :)

Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дървени талпи http://www.emsien3.com/талпи от ЕМСИЕН-3