Waar geschiedenis en profetie samenvallen

Nog een paar dagen en dan kunnen we ‘letterlijk’ weer opgaan naar Jeruzalem. We hebben een pittig jaar achter ons gelaten en ons verlangen is ook om te kunnen en mogen genieten van deze bijzondere reis. Afgelopen week was ik gesprek met een collega en die vroeg wat ons zo ‘trekt’ om weer naar Israël te gaan. Waarom naar een land wat volop in de aandacht ligt en waar strijd is; dat is toch niet een plaats waar je wilt zijn?

Enerzijds kan ik hem gelijk geven, het is een veel besproken land. Door alle media-aandacht wordt het er vaak ook niet fijner (en duidelijker) op. Maar wat is het dan dat ons zo bezig houdt om daar weer naar toe te gaan?

Na de laatste reis (2011), hebben we een stuk verbondenheid gekregen. Niet zozeer met al het fysieke wat er te vinden is of om Joods te worden :) maar meer verlangen wat ontstaan is vanuit Gods Woord. Wat Hij ons probeert duidelijk te maken, in het oude en het nieuwe Testament. De bijbel gaat over Israël en is geschreven door Israëlieten, gedeeltelijk in de vorm van geschiedkundige verslagen en gedeeltelijk in de vorm van profetie. Een interessante opsomming die ik pas tegenkwam in een boek van Derek Prince:

Het beloofde land

  • Alle 39 boeken van het oude Testament zijn door Joden geschreven.
  • Jezus is geboren als Jood, gestorven als Jood en zal terugkomen als Jood.
  • Alle gebeurtenissen in de evangeliën (behalve de vlucht naar Egypte) vonden plaats in Israël .
  • Meer dan 90% van de mensen over wie in de evangeliën geschreven wordt, is Israëliet.
  • De 27 boeken van het Nieuwe Testament zijn geschreven door een Jood (met uitzondering van Titus en misschien Lucas, maar hij was een proseliet of ‘jodengenoot’: bekeert tot het Judaïsme).
  • De meeste mensen door wie kerken gesticht zijn en het evangelie verspreid is, waren Joden.
  • De toekomstige stad uit Openbaringen bevat inscripties van de namen van de twaalf stammen van Israël.
  • De fundamenten van die stad dragen de namen van de twaalf apostelen van Jezus.

Met deze gedachten, wandelend door de heuvels van Judah komt het voor ons tot leven. We verlangen ook dit jaar weer naar boeiende contacten en gesprekken. En bovenal genieten van het andere om ons heen!

Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дървени талпи http://www.emsien3.com/талпи от ЕМСИЕН-3