Reis programma 27 April - 5 Mei 2018.

Israel, het Harteland van de Bijbel 

Het huidige landje Israel is in amper een eeuw opnieuw tot ‘leven’ gebracht en veranderd van een woest, verlaten en verwaarloosd stukje aarde in een prachtig gebied. Een plek om je in te verwonderen hoe Gods Woord en beloften inzake het herstel van het volk Israel en de wereld en de beloofde (weder) komst van de Meshiach langzaam aan gestalte krijgen.

Jeruzalem, Zijn toekomstig vredescentrum, is de plaats waar Jehoshua/Jezus terug zal komen en het onderwijs zal vanuit die stad over heel de aarde gaan, zegt Jesaja 6…. Zover is en lijkt het nog niet, maar we nodigen jullie uit om (opnieuw) een kijkje te nemen en mee te gaan op een leerzame tour door het mooie Israel.

Lees meer...

Erik lanceert Israël-app: “Ik wil God herinneren aan Zijn beloften”

Sinds kort verkrijgbaar in de App Store: de Proclamations-app. Ontwikkelaar Erik Niemeijer wil christenen met deze app ‘wakker schudden’ voor Gods plan met Israël. Isreality testte de app alvast en is benieuwd naar Erik’s motivatie.

Erik, wat houdt de app precies in?
“De Bijbel roept ons op om in de dag, maar ook in de momenten van de ‘nacht’, de zware tijden dus, Israël in gebed te brengen bij God. We mogen een beroep doen op de Heer. Dat betekent dat je iemand anders ergens aan herinnert, in modern Hebreeuws betekent het zelfs secretaresse. Wij zijn geroepen om God te mogen herinneren aan Zijn beloften. De Proclamations-app bevat verschillende beloften die je kunt gebruiken tijdens het proclameren en bidden: thuis, op het werk, in de kerk of gemeente, of wanneer je wandelt over de stadsmuren van Jeruzalem.”

Lees meer...

Was Jezus een rabbi?

Uit de evangeliën weten we dat Jezus door Zijn volgelingen soms rabbi werd genoemd (1). Rabbi רַבִּי  betekend 'mijn meester' of 'mijn leraar'. Jezus was een rabbi en wat voor één..een leraar die de ogen van blinden opende (2), doden opwekte (3), over water liep (4). De term rabbi in de tijd van Jezus was een informele eretitel die gebruikt werd in Joodse kringen, die weergaf hoe een discipel zijn meester kon aanspreken. Dit benadrukt zowel het Joods zijn van onze verlosser als de Joodse wortels van ons geloof.

Lees meer...

Bezoek aan het bijbelse hartland

"This is Jerusalem, which I have set in the center of the nations, with countries all around her."
Ezk 5:5

Zo wat een vooruitzicht! 12 april vertrek ik voor 8 dagen naar het hart van de wereld. Een bijzondere reis en deze keer ook speciaal om 'alleen' te mogen doen.

In de laaste maanden van mijn vaders leven hebben we samen een aantal keer gesproken over Israël. Ik vertelde over de reizen die ik met Jedidja had gemaakt. Hij zei: "jongen wat zou ik ook graag eens door het land willen reizen en misschien kunnen we dit wel samen doen!" Maar helaas hebben we daar de tijd niet meer voor gekregen. Ik heb er veel over na gedacht, hoe bijzonder het zou zijn om als vader en zoon samen het beloofde land te mogen bezoeken. Misschien is deze reis daarom ook wel symbolisch, een avontuur samen met "Vader". 

8 dagen ga ik apart zetten voor ontmoeting, diepgang en ontdekking waarbij ik een aantal plaatsen in Israël ga bezoeken. 

Lees meer...
Subscribe to this RSS feed
Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дървени талпи http://www.emsien3.com/талпи от ЕМСИЕН-3