Reis programma 27 April - 5 Mei 2018.

Israel, het Harteland van de Bijbel 

Het huidige landje Israel is in amper een eeuw opnieuw tot ‘leven’ gebracht en veranderd van een woest, verlaten en verwaarloosd stukje aarde in een prachtig gebied. Een plek om je in te verwonderen hoe Gods Woord en beloften inzake het herstel van het volk Israel en de wereld en de beloofde (weder) komst van de Meshiach langzaam aan gestalte krijgen.

Jeruzalem, Zijn toekomstig vredescentrum, is de plaats waar Jehoshua/Jezus terug zal komen en het onderwijs zal vanuit die stad over heel de aarde gaan, zegt Jesaja 6…. Zover is en lijkt het nog niet, maar we nodigen jullie uit om (opnieuw) een kijkje te nemen en mee te gaan op een leerzame tour door het mooie Israel.

Naast het zien, je ontspannen, gezelligheid, lekker eten en drinken is er vooral ook het ‘horen’ (Shma Yisrael, hoor Israel). Dagelijks zijn er toegankelijke, onthullende studies vanuit de Hebreeuwse taal, de taal die Hij sprak en waarvan Jezus getuigde dat Hij dat Woord is. Een vertaling vanuit het Hebreeuws is altijd een verschraling… het is als je bruidje kussen door een sluier heen, of je moeder door een zakdoek. Vele belangrijke en inhoudelijke betekenisaspecten gaan verloren door vertalingen. We nodigen jullie uit om ‘aan te haken voor onze studiereis.’ 

Programma 

 • Koningsdag 27 april
  Directe vlucht naar Ben Gurion 7.30-13 uur. In Israel is het 1 uur later dan in NL. Bezoek Gastenhuis van de reisleiders (Yair en Karen Strijker) en hun gezin in Na’aleh, lunchen, even relaxen en bezoek Peduel, het zgn. ‘balkon van Israel’ met een prachtig uitzicht. Shabat maaltijd, uitleg en viering in hotel Ariel in net buiten de gelijknamige stad.
 • Shabat 28 april
  Na het ontbijt een korte studie, daarna evt een rondleiding door de Bijblese tuin. Begin van de middag vertrek naar het noorden via de kustlijn. Diner en overnachting in Kibbuts Inbar, iets ten noorden van het meer van Tiberias. We slapen daar 3 nachten.
 • Zondag 29 april 
  Na ontbijt, enig ‘geestelijk manna’ op de ‘Opstandingsdag’, picknicken in de buurt van de berg der zaligsprekingen, varen op het meer van Tiberias en evt. bezoek Kapernaum en de doopplaats Jardaniet. Visje eten in Tiberias, wat vrije tijd in die stad en daarna weer naar de kibbuts Inbar.
 • Maandag 30 april 
  Na ontbijt en korte studie een bezoek aan het prachtige artistieke stadje Tsfat waar door de eeuwen heen altijd Joden hebben gewoond. In de middag een zeer leerzame tour door de Golan, Banyas, de bron van waaruit de Jordaan ontspringt en andere boeiende plekken, ook gaan we raften op een zijtak van de Jordaan. Diner en laatste overnachting in kibbuts Inbar.
 • Dinsdag 1 mei
  Na ontbijt en (korte) studie vertrek richting Jeruzalem. Jeruzalem. We rijden naar het zuiden via de Jordaanvallei; onderweg bezoeken we Qasr al Yahud, wat schuin tegenover Jericho ligt. De Jordaan is daar slechts 10 meter breed en het is de veronderstelde plek waar de verspieders en het volk Israel overstaken vanuit Moab. Eliah zou daar de Jordaan drooggelegd hebben vlak voordat hij, even verderop, met de zonnewagen naar ‘boven’ vertrok en volgens zowel Joodse als Christelijke traditie zou Johannes de Doper daar gedoopt hebben. We rijden door langs de Zoutzee (ong. 450 meter beneden zeeniveau en het diepste punt ter aarde) richting het natuurpark/de oase Ein Gedi. We wandelen daar en genieten van de zoetwater bronnen/watervallen. Koning David verschool zich daar voor Saul. Halverwege de middag rijden we naar het iets verderop gelegen Ein Bokek, daar drijven we wat rond op de Zoutzee, een unieke ervaring. Op de terugweg rijden we langs de berg Masada, het laatste bolwerk van verzet van de Joden tegen de Romeinen in het jaar 73, bijna alle 1000 bewoners kozen destijds voor een vrijwillige dood ipv zich over te geven.... We hebben er een korte stop. We dineren vlakbij Jericho in een Arabesque restaurant en overnachten in Jeruzalem (optie: Posthostel in Jaffastreet). Het Posthotel ligt heel centraal: 5 minuten lopen naar de Jaffapoort van de oude stad en 5 minuten naar het centrum van de nieuwe stad. De avond is vrij te besteden.
 • Woensdag 2 mei
  Ontbijt en studie en daarna bezoek oude stad Jeruzalem, de (kotel) tour onder de stad en de Westelijke muur, lopen op de bodem van de stad die vele malen verwoest is en bezoek Stad van David met wandeling door de water tunnel, (of… de show view into the past, een spectaculaire virtuele reis door de tijd naar de ‘Tweede Tempel periode’). In de avond de Night Spectaculair Light Show over de gechiedenis van Jeruzalem in de Tower of David.
 • Donderdag 3 mei
  Vroeg ontbijten en om 9 uur een bezoek aan Jad vaShem onder leiding van een gids, bezoek Graftuin en beklimming van de Olijfberg voor wie wil.   Wandeling door het Cardo en Arabische gedeelte van de Oude Stad. Diner en vrije avond. Winkels zijn in de stad open tot circa 22.30
 • Vrijdag 4 mei 
  Wandeling op de muur van Jeruzalem, daarna ontmoeting en lezing van de orthodoxe Jood Moshe Kempinski. Vrije middag en later tegen het begin van de avond het feestelijke verwelkomen van shabat bij de Westelijke Muur. Shabat maaltijd: Optie bij Christ Church.
 • Zaterdag 5 mei 
  Vertrek naar Nederland

 

Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дървени талпи http://www.emsien3.com/талпи от ЕМСИЕН-3